Utilitzem cookies per millorar l'experiència. Per complir amb la nova directiva de privacitat necessitem el consentiment per desar cookies. Saber-ne més.
Montesquius 1918 Gran Reserva és un escumós coupage de Macabeu (43%) procedent de vinyes velles i Xarel·lo (39%) i Parellada (18%) procedent de vinyes jovenes, totes elles situades a l'Alt Penedès en sòls argilosos-calcaris molt mineralitzats.
NOTA DE CATA
Color groc viu amb un rosari persitent de bombolles molt ben integrades, potents i de gran personalitat. Escumós aromàtic, amb notes balsàmiques, llorer i un fons torrar d'avellanes. Molt elegant en aromes. En boca és un cava de gran finesa, avainillat, lleugeres notes fumades i molt sedós. Vibrant, fresc i intens.
VINIFICACIÓ
Veremes entre finals d'agost i principis d'octubre. S'extrau el most del raïm, lentament i a baixa pressió, fermentant per separat en dipòsits d'acer inoxidable amb tempratura controlada. Al gener es realitza l'embotellat per donar pas a la segona fermentació en ampolla. Durant tota la seva criança en bodega reposarà en posició horitzontal a una temperatura constant de 18ºC en cavas subterrànies.
MARIDATGE
Ideal per acompanyar marisc, peix i arrossos, i queda espectacular per acompanyar pa amb tomaca i pernil de gla.
Celler | Celler Most Doré (Montesquius) |
---|---|
DO | Cava |
Tipus de cava | Brut |
Varietats | Macabeu, Parellada, Xarel·lo |
Ampolla | 75cl |
Graduació | 11,5 % |