Utilitzem cookies per millorar l'experiència. Per complir amb la nova directiva de privacitat necessitem el consentiment per desar cookies. Saber-ne més.
L'Abrunet Negre és un vi negre coupage de Garnatxa Fina (60%) i Carinyena (40%) elaborat mitjançant agricultura ecològica.
NOTA DE CATA
Color picota granatós amb rivet violaci que mostra la seva joventut. El nas és molt especiat inicialment, notes florals, làctics i fruita madura, arrodonida amb records minerals. En boca té bon atac, fresc, notes llamineres equilibrades per una bona acidesa, sensació de fruita fresca, lleuger en el pas i amb un final de mitja longitut tras el que tornen les sensacions minerals. Un vi ampli, fresc i dels que no cansen.
VINIFICACIÓ
Els antepassats realitzaven l'ensamblatge del raïm a les vinyes, és a dir, tenien barrejades en les seves plantacions les dues varietats: uns ceps de Carinyena i els altres de Garnatxa Tinta, el que es coneix com coupage a la vinya. Amb aquest volem recuperar aquesta forma d'elaborar, però per aconseguir la millor maduración, es treballa amb dues finques que es troben ubicades dintre de l'orografía tan variable de la comarca. Al treballar amb dues varietats situades en dos llocs diferents s'aconsegueix la millor maduración del raïm i es pot treballar la fruita amb la maduració perfecta.
MARIDATGE
Ideal per acompanyar carns, arrossos i estofats, formatges i embotits, bolets, verdures a la planxa.
Celler | Celler Frisach |
---|---|
DO | Terra Alta |
Tipus de vi | Vi negre jove |
Varietats | Garnatxa, Samsó (Carinyena) |
Ampolla | 75cl |
Graduació | 13,5 % |
Tº de Servei | 16º |