Rioja

Rioja, una tierra dedicada al vino desde hace más de dos mil años

Rioja es una región privilegiada para el cultivo de la vid y la elaboración de vinos de alta calidad con personalidad única ya que sus tierras tienen un clima y unos suelos excepcionales. Esta región está situada al Norte de España, a ambos márgenes del río Ebro y la delimitan la Sierra de Cantabria por el norte y la Sierra de la Demanda por el sur. Fue la primera Denominación de Origen de España en obtener la Calificada. Lo hizo en 1991.

Hoy Rioja es una de las Denominaciones de Origen del mundo que mayores garantías ofrece respecto a la calidad y autenticidad de sus vinos, y una de las pocas que exige el embotellado en origen para toda su producción.

Variedades más comunes en Rioja:

La experiencia de los viticultores y elaboradores ha permitido con el paso del tiempo realizar una selección natural de aquellas variedades de uva que han demostrado tener las mejores cualidades de adaptación tanto en clima como en los suelos riojanos para ser capaces de proporcionar unos vinos de las más altas calidades, consiguiendo así hasta 14 variedades.

Uvas blancas: Viura, Malvasía, Garnacha Blanca, Tempranillo Blanco, Maturana Blanca, Turruntés, Chardonnay, Sauvignon Blanc y Verdejo. En las uvas blancas, la variedad estrella es la Viura. Ésta ocupa el 70% de la superficie y ofrece vinos afrutados, con un aroma floral y un notable grado de acidez.

Uvas Tintas: Tempranillo, Garnacha Tinta, Graciano, Mazuelo y Maturana Tinta. El Tempranillo es considerada autóctona de la Rioja y es el fundamento de la identidad de los vinos de la Rioja. Ocupa casi el 80% de la superficie de cultivo y enológicamente es muy versátil.

Tipos de vinos riojanos:

En un proceso de mejora continua, la DOC Rioja ha enriquecido su actual oferta y ha incorporado nuevas indicaciones junto a la tradicionales de envejecimiento en barrica (genérico, crianza, reserva y gran reserva), cosa que nos lleva a encontrarnos otro panorama actual mucho más amplio y que nos da información de sus indicaciones geográficas.

Vinos de viñedo singular - Vinos de municipio - Vinos de zona -  Vinos espumosos de calidad (espumosos blancos y rosados de calidad)

Graella Llista
Fixar Direcció Descendent

Articles 21-39 de 39

  • Hacienda López de Haro Criança 2017

    Hacienda López de Haro Criança és un vi negre coupage de Ull de Llebre, Garnatxa i Graciano procedents de vinyes velles assentats a la zona de la Sonsierra.

    Un vi més que perfecte amb una excel·lent relació qualitat-preu.

  • Hacienda López de Haro Reserva 2016
    8,50 €

    Hacienda López de Haro Reserva és un vi negre coupage de Tempranillo i Graciano procedents d'una selecció de vinyes velles assentades en la zona de la Sonsierra. Vi potent en nas amb aromes primaris de fruita madura mentre que en boca es presenta equilibrat, rodó i untuós.

  • Viña Cubillo Crianza 2014
    15,50 €

    Viña Cubillo Criança és un vi negre coupage de Ull de Llebre, Garnatxa, Carinyena i Graciano, la resta, totes són les seves pròpies vinyes. Vi que procedeix d'una de les zones més prestigioses i privilegiades pel cultiu de la vid en la zona de la Rioja Alta. Un clàssic riojano amb un gran qualitat-preu. Fi, fresc i persistent.

  • Viña Tondonia Reserva 2009
    38,90 €

    Viña Tondonia Reserva és un vi negre coupage d'Ull de Llebre, Garnatxa, Graciano y Carinyena, procedents de les seves pròpies vinyes. Vi clàssic que es caracteritza per la seva suavitat i la seva llarga capacitat de guarda. Quan es té en copa s'entrega totalment amb aromes complexos i acaronant la boca per guadir-lo lentament.

  • La Locomotora Tempranillo 2018
    8,30 €
    Sense estoc

    La Locomotora Tempranillo és un vi negre jove monovarietal, 100% Ull de Llebre procedents de vinyes situades a la localitat de Briones. Aromes de fruita vermella i negra sucosa i fresca. En boca vi fresca, saborós i voluminós preparat per la llarga guarda.

  • La Locomotora Criança 2016
    9,90 €
    Sense estoc

    La Locomotora Criança és un vi negre monovarietal, 100% Ull de Llebre procedent de vinyes situades a la localitat de Briones. Vi concentrat, saborós i fresc. En nas apareix la barrica de manera subtil amb espècies seques, café i fruita. Un vi amb un bon frescor.

  • Marqués de Cáceres Criança 2015
    7,90 €

    Marqués de Cáceres Criança és un vi negre criança coupage d'Ull de Llebre, Garnatxa Negra i Graciano. Vi de grans aromes a fruita, tocs especiats i suaus torrats. En boca intens, persistent i llarg. Un vi per gaudir. 

  • Marqués de Cáceres Reserva 2017
    12,90 €

    Marqués de Cáceres Reserva és un vi negre coupage d'Ull de Llebre, Garnatxa Negra i Graciano. En nas trobem fruita, notes torrades, fustes nobles i espècies dolces. Boca llaminera i envoltant. Un Reserva de gran elegància i complexitat.

  • La Niña de Mis Ojos 2023
    7,25 €

    La Niña de Mis Ojos és un vi blanc semidolç de Sauvignon Blanc i Viura (Macabeu). Vi amable i seductor amb un nas aromàtic amb fruita i notes cítriques mentre que en boca ens trobem un vi afruitat.

  • Hacienda López de Haro Blanc 2018
    6,25 €

    Hacienda López de Haro Blanc és un vi blanc coupage de Macabeu i altres varietats. Un blanc complex i untuós que ens deixa un record agradable en boca. Per gaudir en bona companyia.

  • 6 Ampolles Ramon Bilbao Reserva + Regal 6 Copes
    89,00 €

    Ramón Bilbao Reserva és un gran negre, un vi que mostra el sabor i el gust d'un Rioja. Amb records intensos i aromàtics en nas, i de pas elegant en boca el fan un vi excepcional.

  • Remelluri Reserva 2015
    24,50 €

    Remelluri Reserva és un vi negre coupage de Garnatxa, Graciano i Ull de llebreo. Un rioja clàssic que es converteix en una aposta segura sempre per la seva elegància, sedositat i bona acidesa. L'has provat ja?

  • Lindes de Remelluri 2019 San Vicente de la Sierra
    17,50 €

    Lindes de Remelluri és un vi negre coupage de Garnatxa i Ull de llebre. Un vi molt equilibrat i poderós que reflexa el treball de les vinyes d'on procedeix.

  • Castillo Ygay Gran Reserva Especial 2011
    210,00 €
    Sense estoc

    Castillo Ygay Gran Reserva Especial és un vi negre coupage d'ull de llebre i Samsó considerat el millor vi del món 2020 per Wine Spectator. Un rioja que sorprèn per la seva  vivesa, complexitat i intensitat.

  • Muga Criança 2019
    19,50 €

    Muga Crianza és un vi negre criança coupage d'Ull de Llebre, Garnatxa, Carinyena i Graciano. Un vi rioja equilibrat amb un taní suau i bona acidesa. És un vi amb una criança de la categoria d'un Reserva que es reconeix en ell l'estil de Muga, és a dir, sorprèn i complau glop a glop com un bon vi Rioja gràcies a tots els seus sabors i matissos. Un plaer a degustar anyada rere anyada.

  • Muga Reserva Selecció especial
    30,50 €

    Muga Reserva Selecció Especial és un vi negre reserva coupage d'Ull de Llebre, Garnatxa, Carinyena i Graciano. La collita 2016 va ser calificada de molt bona i es va caracteritzar pel gran equilibri entre acidesa i grau alcohòlic. Gran qualitat aromàtica i excel·lent maduresa.

  • Muga El Andén de la Estación
    11,25 €

    Muga El Andén de la Estación és un vi negre criança cupatge d'Ull de Llebre i Garnatxa. Un vi de tall modern que envelleix en botes de roure durant 14 mesos.

  • El Coto Crianza
    6,50 €

    El Coto Crianza es un vino tinto crianza monovarietal, 100% Tempranillo elaborado por la bodega El Coto de Rioja en la localidad de Oyón. Un vino redondo, frutal y equilibrado muy fácil de beber y de maridar. Ideal para compartir con los tuyos.

  • Marqués de Murrieta Reserva 2013
    36,50 €

    Últimas botellas del vino tinto Rioja Marqués de Murrieta Reserva 2013 es un vino tinto elaborado con tempranillo, mazuelo y garnacha de viñas viejas. Es un vino con un marcado potencial frutal. Final persistente, equilibrado y elegante, demuestra el estilo de la Rioja más tradicional.

Filter by

Elaboración

Celler

Preu

Recomendado

Varietats

Tipus de vi

Rating