Utilitzem cookies per millorar l'experiència. Per complir amb la nova directiva de privacitat necessitem el consentiment per desar cookies. Saber-ne més.
Montesquius 1918 Gran Reserva Rosat és un escumós coupage de Monastrell (74%), Pinot Noir (17%) i Trepat (9%) procedents de ceps plantats fa 30 i 15 anys en l'Alt Penedès en sòls calcaris.
NOTA DE CATA
Color cirera pàl·lit amb un rosari de bombolles molt fi i elegant. En nas paleta aromàtica que comença amb un espectacle de notes ensucrades, aromes de piruleta, fruites i flors vermelles, espècies i mel. Tot un espèctable pels sentits que acaba en una boca vibrant, fresca i intensa.
VINIFICACIÓ
Verema entre setembre i finals d'octubre (el Trepat veremat amb sobre maduració) els seus fruits es premsen lentament a baixa pressió i per separat. El Trepat fa la seva fermentació amb les seves lies en gerres de fang i el Monastrell i Pinot Noir en dipòsits d'inoxidable amb temperatura controlada. Al febrer es realitza l'ensamblatge de les tres varietats pel seu embotellat i donar pas a la segona fermentació en ampolla, que transcurrirà dintre de les caves subterrànies, a la penombra i a una temperatura constant de 18ºC.
MARIDATGE
Ideal per acompanyar aperitius, salmó fumat, tonyina i cmbina molt bé amb formatges tous.
Celler | Celler Most Doré (Montesquius) |
---|---|
DO | Cava |
Tipus de cava | Brut |
Varietats | Monastrell (Garrut), Pinot Noir, Trepat |
Ampolla | 75cl |
Graduació | 11,5 % |