Cap de Ruc Rosat és un vi rosat coupage de Samsó (90%), Syrah (5%) i Garnatxa Negra (5%).
NOTA DE CATA
Intens i atractiu color cirereta amb suaus matisos brillants de color gerd. En nas és un vi molt aromàtic. Destaquen les notes de fruits vermells molt madurs i aromes de caramel torrefacte. Destaca la fruita àcida vermella, té un recorregut tànic llarg i persistent.
VINIFICACIÓ
Verema i classificació manual a la vinya en caixes de 15kg amb posterior tractament tèrmic a -2ºC. Derrapat i fermentació amb pells en dipòsits de 50 Hl. "Pigeage" i remuntats per gravitació durant cinc dies fins obtenir la maceració desitjada. Posterior sagnat del most en un únic dipòsit de 20 HL a una temperatura constant de 15ºC amb control informatitzat. Premsat suau i defangat del most durant 24h
CRIANÇA
6 mesos de criança en lies fines.
MARIDATGE
Vi ideal per acompanyar qualsevol tipus d'àpat però és excepcional i idoni per acompanyar formatges.