Baboix és un vi negre coupage de Garnatxa, Carinyena, Ull de Llebre, Cabernet Sauvignon i Merlot procedents de vinyes amb sòl de granit descompost amb escassa matèria orgànica. Són vinyes cultivades en terrasses i majoritàriament conduïdes en emparat.
NOTA DE CATA
És un vi sec i complexe degut a la combinació d'aromes provinents del raïm i la fusta. És carnós, ple i rodó en boca.
ELABORACIÓ
Cada varietat es fermenta per separat. La maceració és llarga i a una temperatura de 26ºC. Posteriorment es realitza la fermentació malolática. Un cop acabada es la coupage i es cria en botés.
CRIANÇA
Envelleix en barriques de roure francès i americà durant un any aproximadament. Després s'embotella per envellir-lo uns altres 4-6 mesos.
MARIDATGE
És un vi ideal per acompanyar plats contundents que complementin la seva voluptuositat. Ideal per carns de caça, vedella estofada i salses complexes, peix com la tonyina, formatges blaus i curats i també xocolate amarg.