D'Iatra és un vi negre coupage de Carinyena (44%), Garnatxa (36%), Cabernet Sauvignon (16%), Merlot (2%) i Syrah (2%) procedents de vinyes velles situades en terrasses.
NOTA DE CATA
Vi ple de fruita (cireres, prunes, esbarzers...) que li dóna una gran frescor. La dolçor de la fruita i unes notes de xocolata es mostren perfectament equilibrades i acompanyades de suaus mentolades i uns balsàmics molt presents, tampoc escaseja la mineralitat del terroir. En el paladar és un vi amable, fresc i fruiter. Bona acidesa i amb la fruita molt ben integrada. És el reflex dels vins de Gratallops: rodó, equilibrat i madur però amb frescor, mineralitat i desenfadat per prendre algo i gaudir.
ELABORACIÓ
Verema completament manual. Doble tria del raïm: en el cep i nova tria a l'entrada de la bodega. Fermentació en tina a una temperatura màxima de 26ºC, remuntats manuals. Maceracions de 30 dies. També fermentació en bóta oberta amb freqüents pigeage i elevat control del procès.
CRIANÇA
Envellit durant 12 mesos en bótes de roure francès Allier and Nevers.
MARIDATGE
Ideal per acompanyar estofats, canelons, arrossos, carns i algun que altre postre.
CONSELL
Es recomana decantar-lo abans de servir per donar-li llibertat a tota la seva energia.
Recomendado | No |
---|---|
Celler | Cal Batllet |
DO | Priorat |
Tipus de vi | Vi negre criança |
Varietats | Cabernet Sauvignon, Garnatxa, Merlot, Samsó (Carinyena), Sirà |
Ampolla | 75cl |
Graduació | 15,5 % |
Tº de Servei | 18º |